Pages

Sunday, May 1, 2011

PENTING!!!! Tarikh semakan tawaran ke maktab perguruan KPLSPM & Matrikulasi


  
    
     Assalamualaikum, tahniah aku ucapkan kepada pelajar2 lepasan spm yang layak ke matrikulasi. Aku doakan korang semoga berjaya disana. Korang tau tak matrikulasi macam mna? Ramai yang cakap susah belajar kat matrikulasi. Aku pon students matrikulasi. Alhamdulillah berjaya habis dengan jayanya. hehe. sebenarnya tak susah belajar dekat matrik, janji korang rajin study n jangan ponteng kelas. Kalau malas masuk mana2 pon akan kata susah. kan kan?? 

         Kalau kat matrik kena struggle skit untuk dapatkan result yang baik, Tapi jangan risau banyak lecturer yang akan bantu. lepas tu suasana study tu ada la. Jadi bila tengok orang study mesti rasa nak study gak kan? ok lah, nanti kalau tak busy aku share dengan korang pengalaman aku berada di matrik untuk adik-adik yang dapat ke matirkulasi. doakan aku berjaya dalam final exam ni. Ok lah, kat bawah aku ada bagi link untuk semakan ke matrikulasi dengan tarikh semakan tawaran ke maktab perguruan KPLSPM. tekan reed more ek.

Sunday, April 24, 2011

Tips temuduga maktab perguruan KPLSPM 2011




Assalamualaikum, ramai yang tahu kan tak lama lagi akan ada satu temuduga maktab perguruan  untuk pelajar lepasan spm. Kalau adik2 dah apply tapi tak check lagi boleh tengok kat sini . Kepada adik-adik yang baru habis spm yang berjaya dapat temuduga KPLSPM tu aku ucapkan tahniah dan buat yang terbaik. Kepada pelajar-pelajar yang tak dapat, jangan bersedih, masih banyak peluang lain menanti adik-adik. Yang penting adik-adik ada semangat untuk belajar. 

ok jom kita lihat apa tips untuk adik-adik lepasan spm. tekan read more ye. 

Thursday, April 7, 2011

Auto lirik seiring dengan lagu

Assalamualaikum, korang biasa dengar lagu tak? mesti ramai yang dengar kan, dan ramai gak yang bersama-sama menyanyi lagu tu. harini aku nak share dengan korang cara nak auto lirik seiring dengan lagu. makna nya bila korang boleh dengar lagu bersama dengan lirik-lirik nya sekali.


sila tekan read more

Saturday, March 26, 2011

Manusia2 berkepala sayur.

Bila kita cakap sayur mesti ramai ingat sayur ni untuk makan je, tapi ramai gak yang tak suka sayur (termasuk la aku.hihi). Kali ini aku nak kongsi dengan korang semua gambar-gambar manusia berkepala sayur. err. macam mana tu? Aku tak nak citer banyak-banyak takut korang tak caya lak. Korang tengok la sendiri k.


hihi. nak tengok banyak lagi? 
tekan read more

Friday, March 25, 2011

Bila buah-buahan beraksi

Assalamualaikum, siapa kat sini suka makan buah-buahan? kali ini aku nak share dengan korang semua bila buah-buahan beraksi. Bukan maksud aku aksi macam bergusti tu. hehe. Kalau macam tu memang hancur habis la buah tu. orait, Bagi peminat fanatik buah buahan dan korang semua jom kita tengok apa buah-buahan ni buat.

ni macam gangster ni.hehe

tekan read more aksi gambar buah2an yang lain.

Thursday, March 24, 2011

Kegunaan2 laptop yang mungkin korang tak tahu

Assalamualaikum, harini aku penat penat tukar template. pening kepala aku main code HTML. harini aku nak share dengan korang kegunaan2 laptop. Kalau untuk students aku tahu ramai yang guna laptop nak buat asiggment. (yeke????). tapi aku rasa lagi ramai yang buat main games.haha. ramai gak yang guna laptop untuk berblogging atau berfacebooking. Kali ni korang akan tahu kegunaan lain laptop. lepas ni boleh try k. tekan read more.

Friday, March 18, 2011

Anwar hadi vs matluthfi


Assalamualaikum, Harini aku nak membincangkan sedikit tentang vlogger2 malaysia. Aku pasti ramai yang dah kenal anwar hadi & Mat luthfi ni kan. Korang tak kenal? meh aku kenal kan.



nak tahu lebih lanjut tentang mereka? tekan read more...


Wednesday, March 16, 2011

tutorial cara lajukan facebook step by step

Assalamualaikum, korang ape khabar? Harini korang ada buka facebook tak? macam mna? lembap kan. harini aku nak share dengan korang cara lajukan facebook step by step. Korang follow je step ni k. ni untuk pengguna xp/vista/7 sahaja.




tekan read more..

Monday, March 14, 2011

Koleksi pen yang keatif

Assalamualaikum, selamat pagi kepada korang yang belum tidur. Korang buat ape tak tidur lagi? harini ramai dok merungut pasal facebook lembap. haish, aku pon turut bengang, nasib baik guna free je facebook. haha. kalau facebook ni berbayar konfem ramai lagi dok merungut. kita tinggalkan pasal facebook. harini aku nak share dengan korang koleksi pen yang agak pelik bagi aku. tak tau lak bagi korang. jom kita usya.


pen ni diciptakan untuk pelajar-pelajar yang suka study malam2. masa orang lain tidur dia study.Dalam pen ni ada LED yang membolehkan keluar cahaya. So, kalau nak tulis surat ke ape korang tak payah la ak bukak lampu, pakai je pen ni.

nak tengok pen yang lebih kreatif? tekan read more.

Sunday, March 13, 2011

Gambar-gambar tsunami di Jepun 2011

Tanggal 11 maca 2011 , kita digegarkan dengan satu lagi tragedi maut di jepun iaitu TSUNAMI. bila dengar tsunami memang kebanyakan orang agak trauma. mna tak nya, tsunami pada 2004 dulu mengorbankan banyak nyawa. Harini aku nak share dengan korang gambar tsunami di jepun. Harap dengan gambar-gambar ni dapat memberi keinsafan kepada kita.

tekan read more

Tuesday, March 8, 2011

Koleksi penyandar pintu yang kreatif

Assalamualaikum, lama tol tak update blog. busy dengan asiggnment(tipu ar!!!). haha. Harini aku ada mood nak update blog setelah tengok pageviews yang giler merudum. Korang pernah tengok penyandar pintu tak? kalau kat office-office confirm banyak. Kali ni aku nak tunjuk kat korang penyandar pintu yang kreatif. jom layan.



 kalau tikus lalu kompom tergoda dengan keju ni.
tekan read more untuk tengok gambar yang lebih kreatif

Saturday, February 12, 2011

Tutorial memasukkan youtube ke blogspot

Assalamualaikum blogger sekalian,apa khabar korang semua. Harini aku nak share dengan korang cara2 nak masukkan youtube ke dalam blogspot. Aku pasti ramai blogger2 da tau pasal ni. kepada yang tak tahu lagi. jom kita belajar


ok, first sekali korang kena pergi kat new post, lepas tu,pastikan  korang klik pada edit HTML. 


*tekan read more ye

koleksi lagu-lagu jiwang 90an

Assalamualaikum semua, harap dalam sihat walfiat. Korang buat ape sekarang? malam ni aku nak share dengan korang koleksi lagu lagu jiwang 90 an. Lama giler tak dengar rasa. Jom kita layan.






tekan read more untuk lagu lagi best

Friday, February 11, 2011

koleksi video lawak teramat!

Assalamualaikum, apa khabar korang semua? harini aku nak share ngn korang koleksi video-video lawak. Petang ni aku layan video ni je. asyik gelak je.haha dapat gak menghiburkan hati ni. Kalau korang nak gelak sakan jom tengok video-video ni.


video

tekan read more kalau nak tengok yang lebih lawak!

Thursday, February 10, 2011

koleksi swimming pools 18**

Assalamualaikum kepada kawan semua, selamat kembali ke blog Raja Rojak. Kalau boleh nak kongsi semua benda dengan korang. Korang pernah pergi swimming pools tak? sesiapa yang tinggal di condo memang hari-hari la kan tengok swimming pools. Harini aku nak kongsi dengan korang semua koleksi swimming pools yang pelik-pelik. swimming pools ni tak sesuai untuk 18 tahun kebawah.haha ok jom kita tengok.

untuk tengok gambar lain sila tekan read more

Wednesday, February 9, 2011

koleksi tisu tandas yang kreatif!

Assalamualaikum, korang mesti pernah pergi tandas awam kan? lepas buang air mesti korang cari tisu nak lap lap tangan kan. harini aku nk share dengan korang koleksi tisu tandas yang kreatif. Jom kita tengok.

 Dibuat khas untuk peminat tegar sudoku

untuk gambar yang lebih menarik. tekan read more ye.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

klik pelan2..

 
Copyright (c) 2010 Raja Rojak. Design by WPThemes Expert

Themes By Buy My Themes, Gifts for GirlFriend And Skull Belt Buckles.